Cannabis Industrie Nieuwsbrief #23

Lees hier de drieëntwintigste Cannabis Industrie Nieuwsbrief online met alle artikelen die je niet mag hebben gemist in de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -
Dutch Passion

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #23

Grootste nieuws: WOB-verzoek Project C geeft uniek inkijkje in beoordeling wietproef loting

Het WOB-verzoek van Project C bevat een schat aan informatie over de beoordeling door de overheid van de wietproef loting. Bijvoorbeeld welke 11 overheidsinstellingen gingen over de wietproef loting beoordeling.

Verder in het nieuws:

Analyses

Jef Martens is begonnen met een analyse van de cannabisindustrie in Azië, met als eerste aan de beurt: Thailand.

Al een tijdje stond daarnaast op onze agenda om te berichten over de bevindingen van het onafhankelijke onderzoeksbureau Buro Jansen & Janssen naar het onderzoek van Tilburg University over de omvang van de cannabishandel in Tilburg en het extrapoleren daarvan naar de rest van Nederland. De bevindingen zijn niet mild: ‘nepwetenschap‘ noemen ze het zelfs. “Om de strijd tegen ondermijning te rechtvaardigen zijn bijna alle cijfers die de wetenschappers gebruiken aangedikt.”

Columns

Zojuist verscheen de derde column van Rens Hoppenbrouwers over het mysterie rond de Zkittlez wiet. Vorige week verscheen zijn tweede column over de cannabis hoofdstad van Europa: Barcelona.

Zelf vroeg ik me hardop af in een column wanneer Brainport Eindhoven en de cannabisindustrie eens de degens gaan kruisen.

Podcasts

Er is de afgelopen twee weken geen nieuwe Cannabis Industrie Podcast verschenen. Maar inmiddels zijn er al 28 verschenen, dus genoeg om te kiezen uit het archief.

Veel lees en luister plezier!

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.