Richard de Mos (Hart voor Den Haag) tegen verhuizing coffeeshop naar De Uithof

Richard de Mos zijn partij Hart voor Den Haag keert zich tegen de verhuizing van coffeeshop Galaxy naar De Uithof, maar vraagt zich ook af waarom het verplaatsen van een coffeeshop zo lang duurt...

0
Richard de Mos Hart voor Den Haag CannaStemBus
Screenshot uit video van interview met Richard de Mos in de CannaStemBus in 2021.
- Advertentie -

Richard de Mos en zijn partij Hart voor Den Haag (9 van de 45 zetels in de gemeenteraad en daarmee de grootste partij) hebben zich tegen de verhuizing van coffeeshop Galaxy in de Weimarstraat naar de Jaap Edenweg in De Uithof in Den Haag Zuidwest.

Hart voor Den Haag tegen verhuizing coffeeshop Galaxy naar Jaap Edenweg in De Uithof

Zo valt op de website van Hart voor Den Haag te lezen:

“Hou ons ten goede, het uitplaatsen van één van de vele coffeeshops in de overbelaste Weimarstraat moet snel geschieden en we hebben veel respect voor de coffeeshop die hier zijn nek voor uitsteekt, maar een coffeeshop plaatsen in armlastig Zuidwest is knotsgek,” stellen de Hart voor Den Haag raadsleden Richard de Mos en Rachid Guernaoui, die wijzen op het feit dat Zuidwest door bewoners wordt omschreven als hét afvoerputje van de stad. “Ze noemen het  een banlieue. Dan ben je toch van de ratten besnuffeld als je daar, met kennis van de buurt, een coffeeshop gaat toevoegen?”

Ze hebben zich dan ook achter de petitie geschaard: “Wij roepen iedereen op om deze petitie te ondertekenen. In onze tijd in het college waren we bezig met het aantrekken van Plopsa, zowel een aquapak met zwembad als een attractie.  De tientallen banen die dit project met zich mee zouden brengen, zouden worden aangeboden aan buurtbewoners zonder baan. Helaas werd het plan door D66-wethouder Bruines de nek omgedraaid,” aldus De Mos en Guernaoui.

(…)Dus waarom duurt dit zo lang?”

Toch wil de partij dat er een coffeeshop verplaatst naar de rand van de stad: “Daarbij verdient de coffeeshop alle medewerking en hulp. Een motie van raadslid Dubbelaar (RIS 305935) moet hierbij worden uitgevoerd. We zijn voor de verhuizing van een bestaande coffeeshop uit de omgeving Weimarstraat naar een afhaalloket, een soort MC-drive voor voor woon-wietverkeer, op een (afgelegen) industrieterrein. Ook coffeeshophouders zijn hier wel voor te porren. Dus waarom duurt dit zo lang?”

Echt waar? Waarom duurt dit zo lang?!

Waarom het zo lang duurt…

Omdat een verplaatsing van een coffeeshop altijd tot buurtprotesten leidt, blijkt uit het verleden.

Enkele voorbeelden die recent niet doorgingen: het Paletplein in Tilburg, coffeeshop in Berkel-Enschot en in Schiedam om er maar een paar te noemen.

Of wat dacht je van coffeeshop Dizzy Duck uit Den Haag die in 2020 met een ludieke Gouden tip 5000 euro beloning uitloofde voor een nieuwe locatie om naar te verhuizen.

Dat terwijl een coffeeshop in een moeilijke buurt zoals in dit geval meer problemen zou oplossen dan veroorzaken.

Dat zou de Mos toch moeten weten. Want in 2021, was hij nog zeer positief over de legalisering van cannabis tijdens de CannaStemBus toer.

Maar goed, wat had je dan verwacht van een populist…