Cannabis Industrie Nieuwsbrief #15

De vijftiende cannabisindustrie.nl nieuwsbrief met alle artikelen die je niet mag hebben gemist in de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #15

Grootste nieuws

Vorige week werd duidelijk dat de Democraten nipt hebben gewonnen in Georgia. Landelijke cannabis legalisatie in de VS is ineens binnen handbereik leg ik uit in een analyse, met mogelijk verstrekkende internationale gevolgen en landen die zullen volgen.

Burgemeester Halsema van Amsterdam, het Openbaar Ministerie en de politie willen tegen het advies van experts en de gemeenteraad toch buitenlandse toeristen weren uit de coffeeshops.

Negen aspirant wiettelers hebben collectief bezwaar gemaakt bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport omdat er volgens hen grove fouten zijn gemaakt in de lotingsprocedure. De uitspraak volgt binnen twee weken, uiterlijk 22 januari. Daarnaast lopen ook meerdere bezwaarprocedures. Het bezwaarschrift van Project C werd openbaar gepubliceerd.

Analyses

We berichtten over twee studies waaruit blijkt dat cannabisgebruik niet gepaard gaat met een verhoogd risico op kanker en een studie die concludeert dat alle beoordeelde cannabis lexica zwakke, dubbelzinnige of inconsistente termen gebruiken.

Columns

Nieuw: de eerste growshop column van Organic Earth uit Maastricht.

Verder: Gweedo over zijn HomeGrown Cup ‘Home’ Edition deelname en Mario Zwart over de volgens hem ‘corrupte’ wietproef.

Podcasts

De eerste Cannabis Industrie Podcast van het jaar 2021 met gast Lisa Lankes. Lisa is de eigenaresse van coffeeshop Pink in Eindhoven en bestuurslid van stichting Maatschappij en Cannabis, bekend van de Cannabis Kieswijzer.

En direct de tweede podcast van het jaar met Kenzi Riboulet-Zemouli. Kenzi is een onafhankelijke, interdisciplinaire onderzoeker op het gebied van drugsbeleid (en specifiek de VN), toegewijd aan mensenrechten, ethiek en duurzaamheid.

Veel lees en luister plezier!