Cannabis Industrie Nieuwsbrief #9

Lees hier online onze 9e nieuwsbrief met daarin als grootste nieuws de nieuwe corona maatregelen voor coffeeshops en het blowverbod na 20.00. Maar ook: meer details over inval Dinafem, 2 nieuwe analyses, 5 columns en 2 podcasts.

0
nieuwsbrief

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #9

Grootste nieuws: nieuwe corona maatregelen coffeeshops en blowverbod na 20.00

Sinds afgelopen woensdag 14 oktober zijn vanwege de nieuwe corona maatregelen coffeeshops alleen nog open voor afhaal en open tot 20.00. Daar bovenop is een blowverbod ingegaan na 20.00 evenals een verbod op cannabis bezit.

Ook zijn meer details bekend geworden over inval bij cannabiszadenbank Dinafem door de Guardia Civil.

Analyses

Jef Martens, met wie we ook een podcast deden, schreef een tweede deel van zijn longread over de keuzes die gemaakt moeten worden over het assortiment bij de wietproef. Daarnaast schreef hij ook een pleidooi voor het opnemen van schone cannabisolie met lage hoeveelheid THC en/of CBD in de wietproef.

Columns

Er verschenen 5 nieuwe columns. Een door gastcolumnist Mario Zwart waarin hij kijkt naar D66, een partij waarmee hij (op cannabis-gebied) een haat-liefde verhouding heeft. Gerrit-Jan ten Bloemendal legde in een column meer uit over Werkgroep X, die namens de coffeeshopbonden zich gaat focussen op de wietproef. En Gweedo schreef in een column een ode aan zijn ‘Hennep Held’ Doede de Jong. En een column door mijzelf over waarom we meer jonge mensen in de cannabisindustrie nodig hebben.

Podcasts

Twee nieuwe podcasts zijn verschenen, met toevallig twee Belgen. De 13e podcast was met Lume Extracts, een bekroonde topkweker en cannabis extracten maker wonende in Spanje. En de 14e podcast was met Fatih Peeters, de voorzitter van de Cannabis Social Club VZW Oost West Thuis Best in Stekene en zat (tot december 2019) 13 maanden vast in de gevangenis.

Eerste adverteerder binnen

Sinds de vorige nieuwsbrief hebben we ook een eerste adverteerder Sirius binnen, wat concreet betekent dat cannabisindustrie.nl teminste voor een jaar door zal gaan zoals je tot nu toe van ons bent gewend. Natuurlijk blijven we op zoek naar adverteerders en investeerders, maar ook naar schrijvers. Neem gerust contact op mocht je interesse hebben.

Veel lees en luister plezier!