Cannabis Industrie Nieuwsbrief #19

Lees hier de negentiende Cannabis Industrie Nieuwsbrief online met alle artikelen die je niet mag hebben gemist in de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #19

Grootste nieuws: wietwet vandaag in behandeling in de Eerste Kamer

De grootste verassing kwam vorige week toen Vera Bergkamp van D66 bekend maakte dat de wietwet die in 2017 werd aangenomen door de Tweede Kamer, in behandeling gaat genomen worden in de Eerste Kamer omdat ze vindt dat het te traag gaat met wietproef. Vandaag gaat de wet door een comissie van Justitie en Veiligheid behandelt worden. Business analist Jef Martens maakte een spiekbriefje voor de Eerste Kamer leden met daarin ook een handige tabel met de verschillen tussen het huidige gedoogbeleid, het wietexperiment en de wietwet.

Over die wietproef gesproken… Het wietexperiment zou tijdelijk zijn uitgesteld na een effectieve rechtszaak wat bronnen zouden bevestigd hebben aan een (niet cannabis gerelateerde) website. Maar is dat ook zo?

Verder in het nieuws:

Analyses

In de afgelopen twee weken kopte de kranten ook dat Marokko cannabis gaat legaliseren. Maar hoe dan? We zochten het uit.

CBD expert Dyveke Kok maakte een analyse van de situatie van medicinale cannabis in Nederland voor De Nationale Cannabis Krant. Het artikel mochten we op de website plaatsen.

CBD-waakhond Leafreport werkte samen met Canalysis Laboratories om 40 CBD-crèmes te testen: maar een kwart klopte met het etiket.

Columns

Jan van Piekeren pakt Mark Rutte aan in nieuwe column
growshop Plantarium schreef een nieuwe column over ondernemerschap als Cannabis Expertise Centrum en in een nieuwe growshop column van Organic Earth uit Maastricht uiten zij hun zorgen over het wietexperiment en de toekomst van de thuisweker.

Podcasts

Er is de afgelopen twee weken geen nieuwe Cannabis Industrie Podcast verschenen in verband met mijn werkzaamheden voor de CannaStemBus. Maar inmiddels zijn er al 27 verschenen, dus genoeg om te kiezen uit het archief.

Veel lees en luister plezier!