Nu luisteren: de eerste 10 Cannabis Industrie Podcast afleveringen

Inmiddels is er een mijlpaal bereikt van 10 gepubliceerde Cannabis Industrie Podcast afleveringen met een brede variëteit aan deelnemers.

0
cannabis industrie podcast
- Advertentie -

Sinds de oprichting van deze website publiceren we (met een uitzondering) iedere week op maandag een nieuwe Cannabis Industrie Podcast met interessante gasten uit het netwerk van onze oprichter Mauro Picavet.

Inmiddels is er een mijlpaal bereikt van 10 gepubliceerde opgenomen gesprekken met een brede variëteit aan deelnemers. Van (medicinale) activisten tot ondernemers, Amerikanen uit New York City tot Friesland, evenals een Belg en een Fransman. Vier van de zes podcasts zijn in het Engels, de rest is in het Nederlands.

De podcast is te beluisteren via Spotify (ook zonder Spotify app of abbonnement), maar ook via de invidiuele podcast artikelen hieronder in chronologische volgorde waarin je een ingebouwde podcast player vindt.

Aflevering 1 met Derrick Bergman

In de eerste aflevering is mijn zeer gewaardeerde collega te gast Derrick Bergman, bekend als voorzitter en woordvoerder van stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabis Verbod.

Daarnaast schrijft Derrick al sinds begin jaren negentig over cannabis, onder meer voor Highlife, EssensiE en Leafly. Voor CNNBS schrijft hij wekelijks over de strijd van stichting VOC.

Derrick is journalist, fotograaf en iedere twee weken host hij met Rens Hoppenbrouwers de High Tea Potcast.

Klik hier om de podcast met Derrick Bergman te beluisteren.

Aflevering 2 met Andrew Arnett

De tweede aflevering is met Andrew Arnett vanuit Brooklyn, New York City. En is daarom in het Engels.

Andrew was een van mijn correspondenten van The Stoned Society website. Andrew is schrijver, filmmaker en muzikant. Hij schrijft over de drugsoorlog, kunst, reizen en het paranormale. Hij is gepubliceerd in Paranoia Magazine, Feral House, Konbini, Nexus Magazine en The Baltimore Sun. Hij jaagt op spoken met de Brooklyn Paranormal Society. Ook te volgen op Twitter @andrewarnett.

Klik hier om de podcast met Andrew Arnett te beluisteren.

Aflevering 3 met Doede de Jong

De derde Cannabis Industrie Podcast door cannabisindustrie.nl met de bekendste wietkweker van Nederland: Doede de Jong.

De bekendste wietkweker van Nederland strijdt al decennia voor legalisering van de plant, die hij al sinds de vroege jaren tachtig kweekt bij zijn boerderij in het Friese Appelscha. Doede leidt de maandelijkse VOC vergaderingen en verschijnt regelmatig in de media. Zijn motto: baas in eigen brein.

Klik hier om de podcast met Doede de Jong te beluisteren.

Aflevering 4 met Gerrit Jan ten Bloemendal

Gerrit Jan ten Bloemendal is een cannabisondernemer en een van de venoten van koffieshop De Os in Leeuwarden. Daarnaast richtte hij het PCF op, de voorloper van coffeeshopbond Platform Cannabis Ondernemingen Nederland (PCN). Samen met Jeroen Bos en Lisa Lankes heeft hij daarnaast de stichting Maatschappij en Cannabis opgericht, die de Cannabis Kieswijzer onder haar hoede heeft. Gerrit Jan is ook van Peace On Drugs Radio (iedere dinsdag, van 19:00 tot 21:00) op www.ridderradio.com

Klik hier om de podcast met Gerrit Jan ten Bloemendal te beluisteren.

Aflevering 5 met Marjon Fisher

Marjon Fisher is een medicinale cannabis gebruiker en activist. Ze leerde de medicinale werking van cannabis kennen toen ze borstkanker kreeg en kwam er achter dat de cannabis olie ook vooral juist werkt voor haar epilepsie. Daarnaast hielp het haar ook om de kanker te overwinnen.

Klik hier om de podcast met Gerrit Jan ten Bloemendal te beluisteren.

Aflevering 6 met Bart Hissink

Een ernstig rally ongeluk in 2009 zette het leven van Bart Hissink volledig op zijn kop. Hij liep hersenletsel op en moest zijn leven helemaal opnieuw inrichten. Waar reguliere medicatie faalde, bleek cannabis wél te helpen. Bart is ambassadeur van Hersenletsel.nl en van de stichting VOC campagne ’Cannabis? Aangenaam!’ en startte in mei 2017 Social Club Hof van Twente.

Klik hier om de podcast met Bart Hissink te beluisteren.

Aflevering 7 met James Burton

James Burton is een Vietnam veteraan en was de oprichter een van de eerste legale medicinale cannabis kwekerijen in de wereld, in Nederland: Stichting Institute of Medical Marijuana (SIMM).

Klik hier om de podcast met James Burton te beluisteren.

Aflevering 8 met Patrick Dewals

Patrick Dewals (Twitter: @patrickdewals1) is psychiatrisch verpleegkundige, politiek filosoof en de auteur van ‘Medicinale cannabis. Meer dan een medische kwestie (Garant, ISBN 9789044136364)‘. Patrick schrijft ook geregeld voor De Wereld Morgen over medicinale cannabis. Na het schrijven van het boek startte hij FREE MC op om de onrechtvaardigheid die de illegaliteit van medicinale cannabis voor de Belgische patiënten meebrengt langs gerechtelijk weg te counteren.

Klik hier om de podcast met Patrick Dewals te beluisteren.

Aflevering 9 met Raheem

Raheem komt uit Frankrijk oorspronkelijk en woont al bijna 10 jaar in Amsterdam, waar hij werkt onder andere werkt voor Sensi Seeds. Hij is een cannabis industrie veteraan. Op Instagram als @raheemthegiftmaker.

Klik hier om de podcast met Raheem te beluisteren.

Aflevering 10 met Andy van Suzy Seeds

Andy is de mede-oprichter en eigenaar van cannabiszadenbank Suzy Seeds. Hij heeft 7 jaar ervaring met het runnen van een cannabiszadenbank, wat een essentieel onderdeel is van de cannabisindustrie. In deze podcast leer je over het reilen en zeilen van een cannabiszadenbank en de complicaties die daarbij komen kijken.

Klik hier om de podcast met Andy van Suzy Seeds te beluisteren.