Cannabis Industrie Nieuwsbrief #62

Lees hier online de zojuist verzonden nieuwsbrief met al het cannabisindustrie nieuws wat je niet gemist mag hebben de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #62


Bericht van de sponsor van deze nieuwsbrief (reguliere nieuwsbrief gaat verder hieronder):

Aanstaande vrijdag, vier november, organiseert coffeeshopbond Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN) een symposium om het 25-jarig bestaan te vieren in het iconische Evoluon in Eindhoven.

Bas van Werven, bekend van BNR en EenVandaag, presenteert vier paneldebatten met topsprekers uit binnen- en buitenland:

  1. Krom en krampachtig: de knelpunten van ons cannabisbeleid
  2. De wietproef en de hobbelige weg naar legalisering
  3. International panel: cannabis in Canada, the USA and Germany
  4. De toekomst van de cannabisbranche: hoe nu verder?

Ook op het programma staan de uitreiking van de Koos Zwart Award 2022 en de presentatie van een boek over 25 jaar PCN, geschreven door Derrick Bergman. Er wordt een lekkere lunch geserveerd en na afloop is er een feestelijke borrel. Inmiddels zijn het programma, de panels en de panelleden bekend.

Toegang is ook mogelijk voor niet-leden. Lees er hier meer over en klik hier om tickets te kopen. Gebruik code ‘cannabisindustrie’ en ontvang 50% korting op je tickets! Wees er snel bij want de verkoop gaat hard en op=op!


Grootste nieuws: Duitse gezondheidsminister presenteert standpunten legalisering cannabis

De Duitse volksgezondheidsminister presenteerde vorige week het ontwerp van de aanstaande cannabis legalisering. Dit ontwerp wordt voorgelegd aan de Europese Commissie.

Jef Martens behandelt in een serie van drie artikelen het document met de uitgangspunten van de Duitse regering voor de legalisering van cannabis. Deel 1 over de aspecten relevant voor de consument en deel 2 over de wetgeving zijn reeds al gepubliceerd.

Sinds vandaag is daarnaast het stemmen voor de Cannabis Industrie Awards 2022 gestart. Dus neem een kijkje wie zijn genomineerd en breng je stem uit op je favorieten!

Verder in het nieuws:

Analyses
Volgens het Trimbos waren er 1,1 miljoen cannabis consumenten in 2021. Van de totale bevolking in Nederland heeft 24,6% ooit cannabis gebruikt.

In totaal zijn 2 op de 3 Amerikanen voorstander van het legaliseren van cannabis, en de meesten zeggen dat het gebruik ervan minder gevaarlijk is dan alcohol of tabak.

Podcasts

Recentelijk heb ik weer een nieuwe Cannabis Industrie Podcast aflevering opgenomen met Patrick Stevens, werkzaam voor Holigram, één van de tien ingelote wietexperiment telers.

Veel lees en luister plezier!

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.