Cannabis Industrie Nieuwsbrief #51

Lees hier online de zojuist verzonden nieuwsbrief met al het cannabisindustrie nieuws wat je niet gemist mag hebben de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #51

Grootste nieuws: Kuipers stelt voor rol Bureau Medicinale Cannabis te wijzigen en (daarvoor) Opiumwet

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers stelt in een kamerbrief een aanpassing van het medicinale cannabis beleid voor om weer in positie te komen, inclusief Opiumwet wijziging. Mogelijk wordt daarmee de medicinale cannabisindustrie verder opengebroken.

Ook zijn alle tien wietexperiment telers zijn bekend die mogen gaan kweken voor het wietexperiment. Wij hebben ze voor het gemak voor je op een rijtje gezet. Eentje wacht overigens nog op definitieve toewijzing, maar allemaal zijn ze succesvol door de BIBOB procedure gekomen.

Verder in het nieuws:

Analyses 
De grootste analyse van de chemische samenstelling van cannabisproducten ooit gepubliceerd op 19 mei in het tijdschrift PLOS One en uitgevoerd op de Universiteit van Colorado in Boulder is alweer de derde studie die labels als Indica, Sativa en Hybride onderuit haalt. Soortjes verschillen daarnaast ook flink per kweker. Maar er is ook ruimte voor vernieuwing.

Podcasts
Er is de afgelopen twee weken geen nieuwe Cannabis Industrie Podcast verschenen. Maar inmiddels zijn er al 31 verschenen, dus genoeg om te kiezen uit het archief.

Veel lees en luister plezier!

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.